>>

OpenRunner

Met onze OpenRunner tool kunnen testers en frontend-ontwikkelaars efficiënter benchmark en geautomatiseerde functionele testen uitvoeren op frontend heavy webapplicaties. De open source tool fungeert als browserextensie waarmee eindgebruikers vanuit de browser gesimuleerd worden. Dit betekent dat OpenRunner zeer nauwkeurig functionele wijzigingen kan waarnemen en een exact beeld geeft van de respons- en verwerkingstijden.

Waarom snelheid in de browser meten?

Vaak meten performance testtools alleen de end-to-end request-responstijden tussen server en client. Hierbij wordt de browser-verwerking niet meegenomen. Dit was voorheen voldoende, omdat een webpagina volledig werd klaargezet op een server om vervolgens aan een webbrowser te worden aangeleverd. Tegenwoordig zit de logica echter aan de client-kant en wordt van de browser veel meer rekenwerk verwacht. De snelheid van de site in de browser, is dan ook van grote invloed op de ervaring van de eindgebruiker.

OpenRunner spreekt de browser aan op een manier die beter aansluit bij de laatste technieken en standaarden en is een grote verbetering ten opzichte van functionele testtools zoals Selenium. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde manipulaties in de geteste website te realiseren, waardoor de functionele testen beter en betrouwbaarder worden.

Snel functionaliteit en performance testen

Met OpenRunner kan een pagina honderd keer achter elkaar worden geladen om de responstijden, inclusief de verwerking en paginaopbouw in de browser te meten. Daarmee is het mogelijk om bij veel wijzigingen aan de website snel veranderingen in de performance waar te nemen, ook als rendering in de browser zwaarder is. Daarnaast kan met ‘OpenRunner scripts’ de functionaliteit van pagina’s heel snel worden gecontroleerd.

Hiermee maakt OpenRunner het testen van frontend-omgevingen nog efficiënter.

Continuous Development en Continuous Integration

OpenRunner sluit aan bij Agile en Continuous Development (CD) en Continuous Integration (CI). De tool kan dan ook eenvoudig geïntegreerd worden in een CI/CD build-straat of omgeving.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld