De zomertijd? Die hebben we afgeschaft bij Computest!
Hartger Ruijs, CEO Computest
De 100 medewerkers van Computest hoeven in tegenstelling tot de rest van Nederland deze week hun wekker niet een uur eerder te zetten. Het bedrijf waar zij voor werken heeft besloten de zomertijd af te schaffen.
"Het idee om dit jaar niet mee te gaan in de zomertijd ontstond toen deze vorig jaar in de politiek deze ter discussie werd gesteld. De klok twee keer per jaar verzetten is eigenlijk niet meer van deze tijd: we hebben hier flexibele werktijden, internationale klanten en agile, zelfsturende teams. Wat moeten we dan met een onzinnige klokverzetting?" licht Harter Ruijs, eigenaar en oprichter van Computest, de keuze om zomertijdloos te gaan werken toe.
Het initiatief kwam vanuit de teams en is goed ontvangen binnen het hele bedrijf, al was het voor sommige medewerkers even puzzelen met het thuisfront en de schooltijden. "Maar het is het meer dan waard: geen week lange jetlag, niet met halfopen ogen in de auto zitten en de wetenschap dat je voor zo'n vooruitstrevend bedrijf werkt," vertelt Jaap, HR coach bij Computest.
Scripts en technische oplossingen
Een aantal praktische issues heeft het bedrijf opgelost door gebruik te maken van de kennis van haar vele technisch specialisten. "Een van onze consultants heeft een script gemaakt waarmee we een speciale eigen tijdszone in Outlook en andere kalendertoepassingen hebben gecreëerd. Daarmee voorkomen we misverstanden over afspraaktijden bij klanten."
Klanten merken verder weinig van het besluit: "Performance tests worden vaak al 's nachts uitgevoerd, en onze hybride dienst en virtuele collega Marvin_ zorgt 24/7 voor de security en performance van onze klanten," zegt Ruijs. "Dus in dat opzicht is er niks veranderd - behalve dat de medewerkers een stukje meer uitgeslapen zijn dan bij andere bedrijven - blije medewerkers zorgen voor blije klanten!" besluit hij lachend.